3D Printing Webinar

3D Printing Webinar

3D Printing Webinar 150 150 Enabling Website e-Νable Greece

Τις μέρες της καραντίνας λόγω της πανδημίας, η ομάδα μας προσέφερε ένα Webinar μέσω της πλατφόρμας του Social Dynamo σχετικά με την έννοια της τεχνολογίας του 3D Printing και τους τρόπους εφαρμογής στην καθημερινότητα.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες, που ανήκαν κυρίως σε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται με άτομα με αναπηρίες, πώς θα μπορούσαν να δημιουργήσουν βοηθητικές συσκευές για τους ωφελούμενούς τους. Συσκευές που θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν μία συγκεκριμένη ανάγκη τους και να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.

Στο σεμινάριο αναλύθηκε η τεχνολογία 3D printing, οι διαφορετικές τεχνικές που εφαρμόζονται και οι διαφορές μεταξύ οικιακών εκτυπωτών και βιομηχανικού τύπου σχετικά με τα παραγόμενα αποτελέσματα. Επιπλέον αναλύθηκαν τα υλικά εκτύπωσης, οι εφαρμογές στους διάφορους τομείς της καθημερινότητας και τα βασικά μέρη ενός οικιακού εκτυπωτή. Τέλος δόθηκε χρόνος για συζήτηση, όπου κάθε συμμετέχοντας μπόρεσε να αναλύσει τις προσδοκίες του από την τεχνολογία και να παρουσιάσει την δική του ιδέα σχετικά με το πώς θα μπορούσε να ωφεληθεί ένα άτομο με αναπηρία από μία custom made βοηθητική συσκευή.  Στους συμμετέχοντες προσφέρθηκε μέσω της πλατφόρμας e-Learning του Social Dynamo και σχετικό βίντεο με απλές οδηγίες σχεδίασης 3D αντικειμένων ώστε οι συμμετέχοντες να πειραματιστούν πάνω στις ιδέες τους και φυσικά αναλάβαμε την βελτίωση και εκτύπωση όποιον συσκευών σχεδιάστηκαν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο