European Solidarity Project: «Η τρισδιάστατη εκτύπωση στον αυτισμό»

European Solidarity Project: «Η τρισδιάστατη εκτύπωση στον αυτισμό»

European Solidarity Project: «Η τρισδιάστατη εκτύπωση στον αυτισμό» 259 194 Enabling Website e-Νable Greece

H e-Nable Greece σχεδίασε ένα πρόγραμμα μετά από την παρότρυνση νέων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και υποστηρίζεται από την Κοιν.Σ.Επ. Ρεθύμνου Κυψέλη σε όλα τα στάδια του. Εγκρίθηκε από Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης-European Solidarity Corps-ESC.

Στόχοι του προγράμματος

Το προτεινόμενο πρόγραμμα αποσκοπεί στην υποστήριξη ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού σε θέματα σχετικά με την εκπαίδευση τους, την καθημερινότητά τους και την ένταξη τους στον κοινωνικό και στον επαγγελματικό στίβο. Η υλοποίηση του σχεδίου θα πραγματοποιηθεί με την ενεργή συμμετοχή νέων από την Κοιν.Σ.Επ. Ρεθύμνου Κυψέλη σε όλα τα στάδια του προγράμματος. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εστιάζει στις ανάγκες των παρακάτω ομάδων:

1. Τους νέους με αυτισμό που θα εμπλακούν στο πρόγραμμα. .

2. Τα άτομα, επωφελούμενοι της Κοιν.Σ.Επ. Ρεθύμνου Κυψέλη.

3. Τους εκπαιδευτές της Κοιν.Σ.Επ. Ρεθύμνου Κυψέλη.

4. Άτομα στο φάσμα του αυτισμού και εκπαιδευτές τους από άλλα σχολεία, συλλόγους, ενώσεις κ.α.

Οι συμμετέχοντες νέοι θα αναπτύξουν και θα βελτιώσουν τις δεξιότητες τους σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο, αφού θα αισθάνονται ότι προσφέρουν έργο στους εαυτούς τους αλλά και σε συγκεκριμένη ευάλωτη ομάδα. Η δράση είναι ικανή να δημιουργήσει μία σειρά ενεργειών για την παρακίνηση άλλων νέων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού αλλά και άλλα μέλη της τοπικής κοινότητας, με την ανάπτυξη πνεύματος εθελοντισμού στις τοπικές κοινωνίες που ζουν μόνιμα. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα απορροφήσουν στην πράξη την έννοια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας δημιουργώντας νέα προϊόντα που ωφελούν την τοπική κοινωνία ή την κοινωνία εν γένει και να αντιμετωπίσει σημαντικές κοινωνικές προκλήσεις.

Η ενασχόληση τους με νέες τεχνολογίες και τη χρήση 3d εκτυπωτών θα οδηγήσει στην ανάπτυξη σύγχρονων εκπαιδευτικών και κοινωνικών δεξιοτήτων με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας τους και τις προοπτικές της κοινωνικής και επαγγελματικής τους ανέλιξης.

Συγκεκριμένα θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή 5 επιτραπέζια παιχνίδια και 5 εκπαιδευτικά βοηθήματα και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Τα σχέδια και τα εκτυπώσιμα αρχεία για την εκτύπωσή τους σε 3d εκτυπωτή θα πραγματοποιηθούν με προγράμματα ανοικτού κώδικα, θα αναρτηθούν στο site της e-Nable Greece (www.enabling.gr) και σε γνωστά site που είναι αποθετήρια σχεδίων προς εκτύπωση σε 3d εκτυπωτή όπως www.thingiverse.com & www.minifactory.com . Ταυτόχρονα θα δημοσιευτούν όλοι οι οδηγοί σχεδίασης και κατασκευής καθώς και αναλυτικές οδηγίες συναρμολόγησης.

Σε αυτό το πρόγραμμα διεξάγαμε τρία webinar σχετικά με την τρισδιάστατη εκτύπωση. Μπρείτε να παρακολουθήσετε τα σεμινάριά μας εδώ:

Μετάβαση στο περιεχόμενο