Συναρμολόγηση ενός Phoenix Hand.

Συσκευή Καρπού

 1. Τα αρχεία για την εκτύπωση ενός Phoenix Hand θα τα βρείτε εδώ.
 2. Αφού εκτυπώσετε όλα τα μέρη του χεριού τακτοποιήστε τα με την ακόλουθη σειρά
 3. Η διαδικασία της θερμοδιαμόρφωσης για το “γαντάκι” περιγράφεται στο ακόλουθο βίντεο
 4. Η διαδικασία συναρμολόγησης του χεριού περιγράφεται στο ακόλουθο βίντεο.

Σημεία Ελέγχου – ραφινάρισμα

 1. Για να δημιουργήσετε μία επιφάνεια ικανή να ασκεί τριβή και να διευκολύνει το πιάσιμο των αντικειμένων, περάστε με PlastiDip τις άκρες των δαχτύλων και την παλάμη του μηχανικού χεριού. (Το βήμα δεν απαιτείται για την συσκευή πιστοποίησης του δημιουργού.)​
 2. Ελέγξτε ότι τα ορθοδοντικά ελαστικά έχουν τοποθετηθεί σωστά και είναι καλά ασφαλισμένα στις φάλαγγες.
 3. Ελέγξτε την ποιότητα εκτύπωσης ώστε να μην υπάρχουν τρύπες, μετατοπίσεις ή τα μέρη σπάνε εύκολα. Υπενθυμίζουμε 35% εσωτερική πληρότητα (infill = 35%) και τρεις εξωτερικές περιμέτρους.
 4. Στους εντατήρες για τα δάχτυλα (όχι τον αντίχειρα) το νήμα πρέπει να ολισθαίνει με ευκολία χωρίς να υπάρχουν εμπόδια. Το νήμα είναι μονόκλωνο νάιλον νήμα, μη ελαστικό, μη υφασμένο, διαμέτρου 0,4 mm έως 0,6 mm ανάλογα με το μέγεθος του χεριού.
 5. Ο κεντρικός εντατήρας πρέπει να είναι καλά τοποθετημένος στο”γαντάκι” και αρχικά τα pins του πρέπει να είναι βιδωμένα έως την μέση ώστε να εξασφαλίζεται επιπρόσθετο σφίξιμο όπου απαιτείται, όπου δηλαδή το νήμα είναι χαλαρό. Προσέξτε την τοποθέτηση των pins ώστε η οπή να μην φαίνεται από την πάνω μεριά.
 6. Τα velcro straps και το αφρώδες χαρτί δεν απαιτούνται στο χέρι πιστοποίησης.Το αφρώδες χαρτί τοποθετείται στο “γαντάκι” στο πάνω εσωτερικό τόξο της παλάμης.
 7. Χαλαρώστε το χέρι,= και τοποθετήστε την παλάμη σε επίπεδο. Το “γαντάκι”, πρέπει να σχηματίζει γωνία 30 ° με την οριζόντια επιφάνεια.

Αν χρειάζεστε βοήθεια σχετικά με τις διαστάσεις της εκτυπωμένης συσκευής, την συναρμολόγηση, τις ρυθμίσεις του εκτυπωτή κ.α. μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις σας με την φόρμα επικοινωνίας μας, μπορείτε να συνδεθείτε με την ελληνική e_Νable κοινότητα στο Facebook και στην ομάδα των Ελλήνων δημιουργών. Επίσης, μπορείτε να συνδεθείτε με την παγκόσμια κοινότητα στα ποικίλα Forums που υπάρχουν και στην Google + κοινότητα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο