Η e-Nable
στην Ελλάδα.

Ο ελληνικός κρίκος της παγκόσμιας αλυσίδας e-Nable, η e-Nable Greece, ανάλαβε να γνωστοποιήσει στο ελληνικό κοινό τις δράσεις της κοινότητας και να καλωσορίσει τους Έλληνες δημιουργούς και τις οικογένειες που επιθυμούν στήριξη.

Η σπίθα για την δημιουργία της e-Νable Greece δόθηκε σε ένα σεμινάριο 3D Printing στην Δανία. Το σεμινάριο έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus plus “We are the makers”  με φορέα αποστολής τον ελληνικό εκπαιδευτικό οργανισμό  EDUMOTIVA και φορέα υποδοχής της “Create it Real” όπου ανέλαβε και την επιμόρφωσή μας στο 3D Printing. Εκεί γνωρίσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς της E-Nable France. Άμεσα εκφράσαμε την επιθυμία μας να γίνουμε δημιουργοί και να προσφέρουμε στην κοινότητα ότι επέτρεπαν οι δυνάμεις μας. Προς τιμήν τους, τα μέλη της E-Nable France αποφάσισαν να μας στηρίξουν ουσιαστικά και να μας παροτρύνουν να ξεκινήσουμε το ελληνικό κεφάλαιο του κινήματος.

Και έτσι κι έγινε. Από τον Μάιο του 2018 έχουμε συγκεντρώσει όλες μας τις δυνάμεις, για να πιστοποιηθούμε ως δημιουργοί e-Nable συσκευών, για να βελτιωθούμε στο 3D Printing και για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να υπάρξει μια αληθινή ελληνική e-Nable κοινότητα.

Τι δημιουργούμε και γιατί είναι σημαντικό;

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα γεννιούνται παιδιά με άκρα που δεν είναι εντελώς σχηματισμένα πριν από την γέννηση.

Η αγορά ενός προσθετικού μέλους είναι εξαιρετικά δαπανηρή και πολλές φορές δεν επιλέγεται από τις οικογένειες.

Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιούμε την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης ώστε να σχεδιάσουμε, να κατασκευάσουμε και να προσφέρουμε βοηθητικές συσκευές σε άτομα χωρίς δάκτυλα ή μέρους του χεριού τους.

Μπορούν να αποκτήσουν ένα 3D χέρι από την e-Nable όσοι έχουν έναν λειτουργικό καρπό ή έναν λειτουργικό αγκώνα. Όλα τα e-Nable χέρια αντλούν την δύναμη που απαιτείται για να κλείσουν τα δάχτυλά τους, χρησιμοποιώντας την κίνηση είτε του καρπού είτε του αγκώνα και χωρίς ένα από αυτά τα δύο δεν είναι δυνατή η προσαρμογή στο άτομο.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα παιδί μεγαλώνει προκύπτει η ανάγκη οι συσκευές αυτές να ανανεώνονται κάθε 12-18 μήνες, ανάλογα την περίπτωση.

Το κόστος της δημιουργίας των συσκευών και της ανανέωσης αυτών καλύπτεται αποκλειστικά από τον δημιουργό.

Η κύρια αποστολή της κοινότητας είναι να συνδέσει τους ανθρώπους που χρειάζονται μια συσκευή με έναν δημιουργό και έτσι ένα χεράκι να φτάσει στον παραλήπτη του.

Στην ιστοσελίδα μας, θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να αιτηθείτε και να αποκτήσετε μία συσκευή ή για να γίνεται δημιουργός.
Καθώς ο αριθμός των αιτήσεων αυξάνει καθημερινά και οι συσκευές μας προσφέρονται εντελώς δωρεάν, η οικονομική υποστήριξή είναι πολύτιμη.

Μπορούμε έτσι να χρηματοδοτούμε τα υλικά που χρειάζονται οι δημιουργοί και να διευκολύνουμε το έργο τους.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Θέλετε να αποκτήσετε ένα χεράκι;

Αν επιθυμείτε να αποκτήσετε ένα χεράκι για εσάς ή κάποιον αγαπημένο σας…

Παραληπτης

Θέλετε να εκτυπώσετε ένα χεράκι;

Προτού είσαι έτοιμος να δώσεις την συσκευή σου σε ένα παραλήπτη…

δημιουργος

Θέλετε να μας βοηθήσετε;

Με τις δωρεές μας επιτρέπεται να χρηματοδοτήσουμε…

εθελοντης