Οι ιδρυτές

Γιώργος Αντωνάκος

Διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός

Γιούλη Τσώνη

Εκπαιδευτικός Ηλεκτρονικός

Θανάσης Μιτζιφίρης

Μηχανολόγος Μηχανικός

Τα υπόλοιπα μέλη

Κατερίνα Καλτσούνη

Ψυχολόγος

Σάββας Οικονομίδης

3D Printing trainer.

Ξένια Σαρανταένα – Παπαντώνη

3D Designer

Γιώργος Αντωνάκος

Διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης στη «Μηχανική και Τεχνολογικές Εφαρμογές» από το ΣΕΜΦΕ-ΕΜΠ. Πολυετή διδακτική εμπειρία στη τριτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Κύρια επαγγελματική δραστηριότητα η διδασκαλία στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και η δημιουργία, οργάνωση και λειτουργία πρότυπων εργαστηριακών εγκαταστάσεων σε θέματα μηχανολογίας αιχμής. Συνεχές συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά και παγκόσμια συνέδρια με κριτές και πλήθος ετεροναφορών. Αναγνωρισμένος κριτής ερευνητικών άρθρων από παγκόσμιους εκδοτικούς οίκους. Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα και ERASMUS.

Στόχος η πρακτική εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς.

Γιούλη Τσώνη

Εκπαιδευτικός Ηλεκτρονικός στην τεχνική εκπαίδευση, από το 2001, με μεταπτυχιακό στα “Ενσωματωμένα Υπολογιστικά Συστήματα”. Αντικείμενο εξειδίκευσης οι μικροεπεξεργαστές και τα μικροϋπολογιστικά συστήματα.Έχει συμμετέχει σε 5 Ευρωπαϊκά προγράμματα, Erasmus + σχολικής ή επαγγελματικής εκπαίδευσης και SALTO Youth.

​Ιδιαίτερη ενασχόληση με την παιδαγωγική προσέγγιση των νέων τεχνολογιών και τον τρόπο που ενσωματώνονται στην καθημερινότητα μιας τάξης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την ένταξη των μειονοτήτων στο σχολικό περιβάλλον και στην επίτευξη της διαπολιτισμικότητας στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Θανάσης Μιτζιφίρης

Μηχανολόγος Μηχανικός με MEd στην «Διδακτική Μαθημάτων Ειδικότητας με Νέες Τεχνολογίες». Διδάσκει στην Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση από το 2004 και έχει επαγγελματική εμπειρία στην 2D & 3D σχεδίαση CAD . Έχει συμμετέχει σε πλήθος Ευρωπαϊκών προγράμματων Comenius & Erasmus + σχολικής ή επαγγελματικής εκπαίδευσης, συντονίζοντας τα περισσότερα. Τον ενθουσιάζουν οι νέες τεχνολογίες και οι καινοτόμες ιδέες, ενώ είναι ένθερμος υποστηρικτής της Μηχανοτρονικής.

Προσωπικό όραμα, η ανακάλυψη πρωτότυπων εφαρμογών των νέων τεχνολογιών για τις ανάγκες του πολίτη και της κοινωνίας του αύριο.

Κατερίνα Καλτσούνη, Ψυχολόγος.

Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδικευση στην κλινική νευροψυχολογια και τις νοητικές νευροεπιστημες. Επαγγελματική εμπειρία στην ειδική αγωγή και τη διαχείριση νέων και εφήβων

Σάββας Οικονομίδης, 3D Printing trainer.

Είναι καθηγητής στο Επαγγελματικό Λύκειο Θήβας. Το 2001 απέκτησε το πτυχίο του Μηχανολόγου Μηχανικού από την Ανώτερη Σχολή Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών και εργάζεται στην επαγγελματική εκπαίδευση επί 15 συναπτά χρόνια. Κατέχει τριετή εμπειρία στον κατασκευαστικό κλάδο. Τα κύρια ενδιαφέροντά του είναι οι κατασκευές, τα ηλεκτρονικά και η 3D εκτύπωση. Αυτό το διάστημα, ολοκληρώνει το ΠΜΣ «Σχεδίαση και Κατασκευή Συστημάτων Αγωνιστικών Οχημάτων» του ΕΚΠΑ.

Dummy Image

Ξένια Σαρανταένα – Παπαντώνη, 3D Designer.

Φοιτήτρια ΙndustrialDesign, στοΠανεπιστήμιο Αιγαίουκαι στο TUDelft. Ειδίκευση στη Σχεδίαση Υπηρεσιών και στην Τρισδιάστατη Σχεδίαση.

Μόνιμοι Συνεργάτες

Δίκτυα

Μετάβαση στο περιεχόμενο