e-Νable Greece

Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2020

Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2020 1067 800 Enabling Website e-Νable Greece

Στο πλαίσιο του European Solidarity Corps/ Solidarity Project “3D Vision” η ομάδα των νέων που καθοδηγεί η E-Nable Greece, σχεδίασε, κατασκεύασε και παρέδωσε το πρώτο επιτραπέζιο παιχνίδι “Γκρινιάρη” στους εκπαιδευτές του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα. Επιπλέον, ακολουθώντας το κλίμα των ημερών, δωρίσαμε 3D printed χριστουγεννιάτικα στολίδια για όλους τους μαθητές του ΚΕΑΤ.

Από την ομάδα του Solidarity project, την σχεδίαση και κατασκευή του επιτραπέζιου παιχνιδιού και των στολιδιών ανέλαβαν οι: Σταύρος Κολιός, Ξένια Σαρανταένα, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και Σέβη Σταυριανάκου!

Οκτώβριος 2020

Οκτώβριος 2020 2560 1476 Enabling Website e-Νable Greece

Το πρόγραμμα Meet & Code διοργανώνεται από το Impact Hub Athens σε συνεργασία του με την TechSoup Europe και καλεί μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς αφορά την σχεδίαση και υλοποίηση online εκδηλώσεων/δράσεων για την ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων σε παιδιά & νέους!
Ο στόχος του Meet and Code είναι οι νέοι Ευρωπαίοι πολίτες να αποκτήσουν μέσα από την ενεργή παρακολούθηση τις ψηφιακές δεξιότητες και τα θεμέλια που χρειάζονται για να οικοδομήσουν το μέλλον τους στη σύγχρονη κοινωνία. Υλοποίησαμε 3 webinars για τις ηλικιακές ομάδες του Δημοτικού, Γυμνασίου και νέων μέχρι 24 ετών.

Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2020

Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2020 1067 800 Enabling Website e-Νable Greece

Το εγκεκριμένο Solidarity Project «3D Vision» (European Solidarity Corps) περιλάμβανε την εκπαίδευση των 7 νέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, στην τεχνολογία της 3D εκτύπωσης και των εφαρμογών της, από έμπειρο Coach. Η εκπαίδευση έχει ως τελικό στόχο την σχεδίαση και κατασκευή εκπαιδευτικών βοηθημάτων και παιχνιδιών για μαθητές με οπτική αναπηρία. Η εκπαίδευση περιλάμβανε δυο μέρη: το θεωρητικό το οποίο διεξήχθει μέσω webindars και workshops τα οποία υλοποιήθηκαν δια ζώσης. Μέσω αυτής της διαδικασίας οι νέοι πέραν των hard skills θα αναπτύξουν και soft skills (συνεργασιμότητα, επικονωνία, ενσυναίσθηση) ενώ θα αναπτύξουν αλληλεγγύη για ευάλωτες ομάδες του κοινωνικού μας συνόλου.

Erasmus Logo

Social Inclusion of the Visually Impaired students through STEM projects

Social Inclusion of the Visually Impaired students through STEM projects 740 380 Enabling Website e-Νable Greece

2020-1-PT01-KA201-078451, Ευρωπαική Σύμπραξη στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης. Συμμετέχουσες χώρες Ελλάδα (e-Nable Greece & Protoporia), Εσθονία (Palade Põhikool), Κύπρος (G.G. EUROSUCCESS CONSULTING LIMITED) και Πορτογαλία (University de Minho & Agrupamento de Escolas Henriques Nogueira). Συντονιστής University de Minho, (Πορτογαλία)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους στόχους και τα παραδοτέα του έργου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος https://insidestem.eu/

Η e-Nable Greece είναι υπεύθυνη για το 2ο παραδοτέο του προγράμματος: τον σχεδιασμό και υλοποίηση μιας σειράς webinar με θέμα «3D printing webinars for inclusion classroom”. Περισσότερες πληροφορίες για την διεξαγωγή των webinars μπορείτε να βρείτε εδώ: https://insidestem.eu/webinars/

Social Dynamo - e-Nable Greece

Φιλοξενία στον 5ο και 6ο κύκλο φιλοξενίας του Social Dynamo

Φιλοξενία στον 5ο και 6ο κύκλο φιλοξενίας του Social Dynamo 1200 597 Enabling Website e-Νable Greece

Η φιλοξενία στο Social Dynamo ήταν καθοριστική για την εξέλιξη και ενδυνάμωση του οργανισμού. Η οργάνωση επέκτεινε το δίκτυο της στο οικοσύστημα των ΜΚΟ, βρήκε καταλληλους συνεργάτες με κοινό όραμα και αξίες και βελτίωση την οργανωτική και επιχειρησιακή της λειτουργία.

Social Dynamo - e-Nable Greece

Βραβείο Social Dynamo 5ου κύκλου φιλοξενίας

Βραβείο Social Dynamo 5ου κύκλου φιλοξενίας 1200 597 Enabling Website e-Νable Greece

Το βραβείο του Social Dynamo αξιοποιηθηκε για δράσεις ενδυνάμωσης του οργανισμού, όπως:

  1. Εκπαίδευση στελεχών σε project managment και 3D Design
  2. Σχεδιασμός εκπαιδευτικής πλατφόρμας (e-learning) για στελέχη και εθελοντες
  3. Συνεργασία με marketing expert

Solidarity project “3D Vision”, European Solidarity Corps

Solidarity project “3D Vision”, European Solidarity Corps 740 380 Enabling Website e-Νable Greece

Το σχέδιο, αν και υπό την ομπρέλα του Ευρωπαικού προγράμματος ESC, υλοποιείται αποκλειστικά σε εθνικό επίπεδο από μια ομάδα 8 νέων οι οποίοι επιθυμούν να στηρίξουν μια ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού και ιδιαίτερα τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Οι συμμετέχοντες νέοι θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή πέντε επιτραπέζια παιχνίδια και πέντε χάρτες προσανατολισμού ατόμων με προβλήματα όρασης.

“Δίνοντας ζωή στις εικόνες”, Σημεία Στήριξης 2020

“Δίνοντας ζωή στις εικόνες”, Σημεία Στήριξης 2020 740 380 Enabling Website e-Νable Greece

Η δράση είχε ως κεντρικό στόχο την ανάπτυξη μιας μεθοδολογίας για την μετατροπή εικόνων παραμυθιών, σχολικών εγχειριδίων κ.α. εντύπων, σε τρισδιάστατες εικόνες (εκτυπωμένες σε 3d εκτυπωτή) και την πιλοτική δημιουργία μια ψηφιακής βιβλιοθήκης 2 παραμυθιών με 3d εικονογράφηση. Μετατράπηκαν σε απτικές εικόνες, οι εικόνες των δυο οπτικοποιημένων παραμυθιών «Η Γάτα κουμπάρα» και «Κουκούσκα» που σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Παραμύθι χωρίς όρια» της Αμυμώνης.

«Δράση που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης” του έτους 2020, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, το Costas M. Lemos Foundation και το Ίδρυμα Μποδοσάκη»

Στο πλαίσιο του προγράμματος σχεδιάστηκε ένας έντυπος οδηγός και ένα βίντεο που καθοδηγεί έναν απλό χρήστη, να μετατρέψει μια ψηφιακή εικόνα σε αρχείο μορφής .stl, το οποίο είναι κατάλληλο για 3D εκτύπωση ώστε να προκύψει απτική εικόνα.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε όλα τα αρχεία .stl (τα οποία μπορείτε να εκτυπώσετε σε 3D printer οι ίδιοι ή να ζητήσετε να εκτυπωθούν από εξωτερικό συνεργάτη) για τα παραμύθια:

«Η Γάτα η κουμπάρα», της Σούλας Μητακίδου – Ευαγγελίας Τρέσσου και A. L. Manna, Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Εδώ θα βρείτε την ακουστική και οπτικοποιημένη εκδοχή του παραμυθιού και εδώ θα βρείτε τα αρχεία stl για 3D εκτύπωση και μετατροπή σε απτικές εικόνες.

«Ο Κουκούσκα», της Μάρως Κατσίκα, Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Εδώ θα βρείτε την ακουστική και οπτικοποιημένη εκδοχή του παραμυθιού και εδώ θα βρείτε τα αρχεία stl για 3D εκτύπωση και μετατροπή σε απτικές εικόνες.

Βραβείο Social Dynamo

Βραβείο Social Dynamo 150 150 Enabling Website e-Νable Greece

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την βράβευσή μας από το Social Dynamo του Ιδρύματος Μποδοσάκη ως μία από τις ομάδες που σημείωσε σημαντική εξέλιξη στους έξι μήνες φιλοξενίας από το πρόγραμμα. Το βραβείο θα μας προσφέρει επίσης την στήριξη που χρειαζόμαστε για την περαιτέρω δράση μας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την μέντορα μας κα. Ειρήνη Ανδριώτη από την Compass Services, που μας καθοδήγησε βήμα-βήμα σε όλη μας την πορεία και που μας βοήθησε να σημειώσουμε αυτή την τόσο σημαντική πρόοδο.

3D Printing Webinar

3D Printing Webinar 150 150 Enabling Website e-Νable Greece

Τις μέρες της καραντίνας λόγω της πανδημίας, η ομάδα μας προσέφερε ένα Webinar μέσω της πλατφόρμας του Social Dynamo σχετικά με την έννοια της τεχνολογίας του 3D Printing και τους τρόπους εφαρμογής στην καθημερινότητα.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες, που ανήκαν κυρίως σε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται με άτομα με αναπηρίες, πώς θα μπορούσαν να δημιουργήσουν βοηθητικές συσκευές για τους ωφελούμενούς τους. Συσκευές που θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν μία συγκεκριμένη ανάγκη τους και να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.

Στο σεμινάριο αναλύθηκε η τεχνολογία 3D printing, οι διαφορετικές τεχνικές που εφαρμόζονται και οι διαφορές μεταξύ οικιακών εκτυπωτών και βιομηχανικού τύπου σχετικά με τα παραγόμενα αποτελέσματα. Επιπλέον αναλύθηκαν τα υλικά εκτύπωσης, οι εφαρμογές στους διάφορους τομείς της καθημερινότητας και τα βασικά μέρη ενός οικιακού εκτυπωτή. Τέλος δόθηκε χρόνος για συζήτηση, όπου κάθε συμμετέχοντας μπόρεσε να αναλύσει τις προσδοκίες του από την τεχνολογία και να παρουσιάσει την δική του ιδέα σχετικά με το πώς θα μπορούσε να ωφεληθεί ένα άτομο με αναπηρία από μία custom made βοηθητική συσκευή.  Στους συμμετέχοντες προσφέρθηκε μέσω της πλατφόρμας e-Learning του Social Dynamo και σχετικό βίντεο με απλές οδηγίες σχεδίασης 3D αντικειμένων ώστε οι συμμετέχοντες να πειραματιστούν πάνω στις ιδέες τους και φυσικά αναλάβαμε την βελτίωση και εκτύπωση όποιον συσκευών σχεδιάστηκαν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο