e-Νable Greece

Good Practice Award για το Ready Teddy Go!

Good Practice Award για το Ready Teddy Go! 150 150 Enabling Website e-Νable Greece

Είμαστε ενθουσιασμένοι καθώς το πρόγραμμα Ready Teddy Go στο οποίο συμμετείχαμε, βραβεύτηκε ως παράδειγμα καλής πρακτικής!!!

Στο «Ready Teddy Go!» δημιουργήθηκε η καινοτόμος εφαρμογή Teddy Avatar, ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιήσουν οι μαθήτριες/-τές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες όπως ο αυτισμός, για να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.

Συγκεκριμένα έχουν τη δυνατότητα να εξοικιωθούν στο να μάθουν να στώνουν το κρεβάτι τους, να κάνουν μαθηματικούς υπολογισμούς, να αναγνωρίζουν τις τέσσερις εποχές και γενικά να είναι ικανές/-οί στη καθημερινή ζωή τους.

🧸 Ανακαλύψτε το Teddy Avatar εδώ: http://teddy. roboterapia. eu/

👉 Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του έργου: https://teddygo. eu/

Move and Act – Ευρωπαϊκή Καλλιτεχνική κοινότητα

Move and Act – Ευρωπαϊκή Καλλιτεχνική κοινότητα 150 150 Enabling Website e-Νable Greece

Η τέχνη σας είναι η φωνή σας!

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Move and Act δημιουργήσαμε μία κοινότητα καλλιτεχνών στο Instagram, όπου ενδιαφερόμενοι από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες δημοσιεύουν τα έργα τους και ανταλλάσουν απόψεις.

Σηκώστε τα έργα σας στην κοινότητά μας στο Instagram (@moveandact_project), ανεβάστε το επίπεδο δημοτικότητάς σας και σύντομα θα ακολουθήσει διαγωνισμός σε ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!!!

Ακολουθήστε τα βήματα για να μοιραστείτε το έργο τέχνης σας και να κάνετε το προφίλ σας να λάμψει!

Βήμα 1: Ανεβάστε ή επιλέξτε ένα ήδη δημοσιευμένο έργο τέχνης σας.

Βήμα 2: Γράψτε μια συναρπαστική περιγραφή και ιστορία.

Βήμα 3: Συμπεριλάβετε το όνομα και την ηλικία σας, καθώς και την ημερομηνία δημιουργίας του έργου τέχνης σας.

Βήμα 4: Προσθέστε σχετικά hashtag όπως #MoveAndAct, #YouthArt και #Erasmusplus.

Βήμα 5: Δημοσιεύστε το κάντε αναφορά στην κοινότητά μας προσθέτοντας στο κείμενο @MoveAndActProject για να βεβαιωθείτε ότι η ανάρτηση εμφανίζεται στη σελίδα μας ή στείλτε αυτές τις πληροφορίες στον ακόλουθο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected]

Ακολουθήστε μας στα social media: Facebook, Instagram

Move & Act elevator pitch! Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, έχουμε προγραμματίσει ένα συναρπαστικό διαδικτυακό σεμινάριο, σχετικά με την γνωστή τεχνική του elevator pitch.

Move & Act elevator pitch! Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, έχουμε προγραμματίσει ένα συναρπαστικό διαδικτυακό σεμινάριο, σχετικά με την γνωστή τεχνική του elevator pitch. 150 150 Enabling Website e-Νable Greece

Σκοπός μας είναι να εξερευνήσουμε, πώς ένας νέος μπορεί να παρουσιάσει αποτελεσματικά το επαγγελματικό του υπόβαθρο και τα έργα τέχνης του σε μόλις ένα λεπτό! ⏳

Σήμερα, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τον κεντρικό ομιλητή του διαδικτυακού σεμιναρίου:

🔸 Η Elena Chapa de la Peña είναι πτυχιούχος Ψυχολόγος με μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Παρέμβαση και εργάζεται ως υπεύθυνη  σε #εκπαιδευτικά έργα και έργα #ένταξης που σχετίζονται με τη χρήση νέων τεχνολογιών στις τέχνες και τον #πολιτισμό  μιας και είναι παθιασμένη με την #τεχνολογία.

Το 2017, η Elena άλλαξε την καριέρα της από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της εκπαίδευσης. Από τότε, χρησιμοποιεί τις γνώσεις που απέκτησε και στους δύο τομείς για να υποστηρίξει ανθρώπους που βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, βοηθώντας τους  να βελτιώσουν τις #δεξιότητές τους.

🎯 Μην χάσετε αυτήν την #ευκαιρία να επεκτείνετε τους #ορίζοντές σας και να αποκτήσετε νέες δεξιότητες.

Στο #webinar αυτό , θα:

-Kατανοήσετε τι είναι το elevator pitch και γιατί είναι σημαντικό

-Παρακολουθήσετε παραδείγματα επιτυχημένων elevator pitch  προσεγγίσεων από #καλλιτέχνες   

-Κατανοήσετε με ποιους τρόπους θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτή την τεχνική

-Αποκτήσετε τις γνώσεις για να χρησιμοποιήσετε την τεχνική όποτε χρειαστεί

💡 Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί, σε αυτό το συναρπαστικό διαδικτυακό σεμινάριο webinar τις ατελείωτες #δυνατότητες της τεχνικής Elevator Pitch!

Δεν έχετε κάνει  ακόμα εγγραφή;

👉 Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής εδώ: https://forms.gle/VMfenGEjEAoV4gLv5

Τα λέμε σε 10 μέρες!

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ENTER – Erasmus+ ολοκληρώθηκε με την υλοποίηση εκδηλώσεων διάχυσης σε όλες τις χώρες εταίρους του σχεδίου. Διαβάστε πληροφορίες για τις εκδηλώσεις διάχυσης στο 4ο Ενημερωτικό Δελτίο!#ErasmusPlus #NEET #entrepreneur

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ENTER – Erasmus+ ολοκληρώθηκε με την υλοποίηση εκδηλώσεων διάχυσης σε όλες τις χώρες εταίρους του σχεδίου. Διαβάστε πληροφορίες για τις εκδηλώσεις διάχυσης στο 4ο Ενημερωτικό Δελτίο!#ErasmusPlus #NEET #entrepreneur 150 150 Enabling Website e-Νable Greece

European Solidarity Project:Βιώσιμες και προσβάσιμες παιδικές χαρές

European Solidarity Project:Βιώσιμες και προσβάσιμες παιδικές χαρές 150 150 Enabling Website e-Νable Greece

Η e-Nable Greece σχεδίασε ένα έργο που στοχεύει στην υποστήριξη ατόμων, ιδιαίτερα παιδιών με προβλήματα όρασης, σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους και την ένταξή τους στην κοινωνία, καθώς και στην ανάπτυξη δεσμών με τους συνομηλίκους τους στη γειτονιά όπου μεγαλώνουν και παίζουν. Είναι εγκεκριμένο από το Ελληνικό Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης-ESC. 

Στόχοι του προγράμματος 

Συνοπτικά, το προτεινόμενο σχέδιο θέτει τους ακόλουθους στόχους:   

• την επαγγελματική και κοινωνική ενδυνάμωση των νέων, με την απόκτηση νέων τεχνικών, συναισθηματικών και συμπεριφορικών δεξιοτήτων   

• τη διαμόρφωση κουλτούρας κοινωνικής προσφοράς και ενεργού συμμετοχήςγια την ομάδα των νέων 

• Ο σχεδιασμός και η κατασκευή τουλάχιστον 5 απτικών χαρτών και 5 βοηθημάτων για άτομα με προβλήματα όρασης που θα τοποθετηθούν σε τουλάχιστον 5 παιδικές χαρές   

• την ένταξη των παραπάνω βοηθημάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία της ΜΚΟ Πρωτοπορία 

Στο πρόγραμμα αυτό, η κύρια ομάδα-στόχος είναι τα άτομα με ολική ή μερική τύφλωση, ιδιαίτερα τα παιδιά του δημοτικού σχολείου που φοιτούν σε ειδικά σχολεία και φυσικά επισκέπτονται παιδικές χαρές με τους συνοδούς τους. Η συνεργασία της e-Nable Greece με την Protoporia θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός πιλοτικού προγράμματος για την τροποποίηση και ανάδειξη των παιδικών χαρών της χώρας, ώστε να είναι προσβάσιμες σε άτομα με οπτική αναπηρία. Στόχος δεν είναι η κατασκευή ειδικών παιδικών χαρών, αλλά η δυνατότητα των υφιστάμενων να δέχονται παιδιά με προβλήματα όρασης. Θέλουμε τα παιδιά να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στα παιχνίδια και παρέα με τους συνομηλίκους τους. Με αυτόν τον τρόπο, όλα τα παιδιά θα εντρυφήσουν στο αντικείμενο, θα εξοικειωθούν με τη συνύπαρξη με παιδιά με προβλήματα όρασης και θα λειτουργήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι να μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό του παιχνιδιού.  

Οι νέοι που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα δράσουν ως κοινωνοί της ιδέας του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς στα μέρη που διαμένουν. Θα έρθουν σε επικοινωνία με το τοπικό πληθυσμό με μεγαλύτερη αμεσότητα διεισδυτικότητα αφού πρόκειται για μέλη της τοπικής κοινωνίας. Θα επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες των τοπικών δήμων, με τοπικές εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Θα αναζητήσουν άλλους νέους για να τους διαδώσουν το πνεύμα και τα αποτελέσματα του προγράμματος με σκοπό τη συνεχή διάδοση των αποτελεσμάτων. Τίθεται στόχος να γίνουν παρουσιάσεις σε 2 δήμους. Επίσης θα πρέπει τουλάχιστον μία φορά κάθε 15 ημέρες ή μία φορά το μήνα να γίνεται μία δημοσίευση σε τοπική εφημερίδα ή περιοδικό. Επίσης, σε συνεννόηση με τα τοπικά γραφεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να γίνουν 2 εκδηλώσεις-παρουσιάσεις σχολεία των περιοχών των συμμετεχόντων. Σε αυτά θα παρουσιαστούν οι σκοποί και οι δράσεις του European Solidarity Corps, το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τις διαδικασίες και τα αποτελέσματά του, τον αντίκτυπο που είχε το πρόγραμμα στους νέους συμμετέχοντες αλλά και στους παραλήπτες. 

Εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων του έργου ENTER – Erasmus+ στο University of Piraeus – UniPi. Παρουσίαση χρήσιμων εργαλείων για νέους και νέες, όπως η πλατφόρμα https://enter-moodle.eu/course/ και η ψηφιακή κοινότητα https://www.discuss-community.eu/.

Εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων του έργου ENTER – Erasmus+ στο University of Piraeus – UniPi. Παρουσίαση χρήσιμων εργαλείων για νέους και νέες, όπως η πλατφόρμα https://enter-moodle.eu/course/ και η ψηφιακή κοινότητα https://www.discuss-community.eu/. 150 150 Enabling Website e-Νable Greece

3D εκτύπωση απτικών βοηθημάτων με διαφορετική χρωματική απεικόνιση για άτομα με οπτική αναπηρία

3D εκτύπωση απτικών βοηθημάτων με διαφορετική χρωματική απεικόνιση για άτομα με οπτική αναπηρία 150 150 Enabling Website e-Νable Greece

Η e-Nable Greece με την χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Λάτση, σχεδιάζει και κατασκευάζει απτικά βοηθήματα με διαφορετική χρωματική απεικόνιση για άτομα με οπτική αναπηρία. Με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Λάτση, εξοπλιστήκαμε με δυο (2) εκτυπωτές Raise 3D, οι οποίοι παρέχουν την δυνατότητα ταυτόχρονης εκτύπωσης με δυο χρώματα. Στο πλαίσιο της δράσης εκτυπώνουμε τρισδιάστατα παραμύθια που έχουν «απτικοποιηθεί» με την βοήθεια της Αμυμώνης και τρισδιάστατους απτικούς γεωγραφικούς χάρτες.

Επίσης στο πλαίσιο αυτής της δράσης έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τρεις (3) εκπαιδεύσεις για εκπαιδευτές και μέλη οικογενειών ατόμων με οπτική αναπηρία, δυο (2) στην Αθήνα και μια (1) στην Θεσσαλονίκη. Τις εκπαιδεύσεις έχουν παρακολουθήσει εκπαιδευτές από τους οργανισμούς Αμυμώνη, ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης, Συζωή, Accessibility Support Academy καθώς και ιδιώτες επαγγελματίες ή φοιτητές ειδικής αγωγής.

Εν κατακλείδι, ευχαριστούμε το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση για την χρηματοδότηση της δράσης και την επιπρόσθετη χρηματοδότηση για την προμήθεια ενός 3D scanner Einstar, το οποίο μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία στα άνω άκρα.  

Σας προσκαλούμε σε μια συναρπαστική παρουσίαση την 9η Νοεμβρίου στις 17:00 στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς, όπου θα σας παρουσιάσουμε τέσσερα σπουδαία προγράμματα Erasmus+ που έχουν αλλάξει τον τρόπο παιδαγωγίας και επαγγελματικής εξέλιξης:

Σας προσκαλούμε σε μια συναρπαστική παρουσίαση την 9η Νοεμβρίου στις 17:00 στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς, όπου θα σας παρουσιάσουμε τέσσερα σπουδαία προγράμματα Erasmus+ που έχουν αλλάξει τον τρόπο παιδαγωγίας και επαγγελματικής εξέλιξης: 150 150 Enabling Website e-Νable Greece

1. Ready Teddy Go 🧸 Στο πρόγραμμα Ready Teddy Go, έχουμε αναπτύξει μια καινοτόμα εφαρμογή, το Teddy Avatar. Αυτό το ψηφιακό αρκουδάκι “επικοινωνεί” με μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και τους βοηθά να μάθουν απλές καθημερινές διεργασίες και να κατανοήσουν τους αριθμούς και τα μέρη του σώματος. Ένα παιχνίδι που μαθαίνει! https://buff.ly/477RncL

2. Steam3dacademy 🚀 Το Steam3dacademy προσφέρει ένα πλούσιο εκπαιδευτικό περιεχόμενο, οδηγούς πρακτικής, podcasts και διαδραστικά εποπτικά μέσα διδασκαλίας και σχέδια μαθήματος για εκπαιδευτικούς. Είναι σχεδιασμένο για να ενδυναμώσει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς προς την εύρεση εργασίας. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να χτίσετε μια επιτυχημένη καριέρα. https://buff.ly/3QxHuzv

3. ENTER 💼 Το πρόγραμμα ENTER προσφέρει webinars, εκπαιδευτικό υλικό και έναν ψηφιακό κόμβο κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Στοχεύει στην αύξηση της απασχολισιμότητας νέων ανέργων, ανεξαρτήτως αναπηρίας. Ανοίξτε τον δρόμο στην επιχειρηματική σας επιτυχία! https://buff.ly/3u03j1J

4. RE4VET 🔍 Το πρόγραμμα RE4VET ασχολείται με τον αντίστροφο σχεδιασμό (reverse engineering) για την ανάλυση προϊόντων, συστημάτων και τεχνολογιών. Στόχος του είναι να κατανοήσει πλήρως τον σχεδιασμό και τη λειτουργία τους. Μάθετε πώς να ανακαλύψετε τον μηχανικό πίσω από τα προϊόντα. https://buff.ly/3QBBm9m

Αυτά τα προγράμματα ανοίγουν νέους ορίζοντες στην εκπαίδευση, την επαγγελματική ανάπτυξη και την απασχόληση. Έλατε να ανακαλύψουμε μαζί τον κόσμο των ευκαιριών! 🌍

#ErasmusPlus #ΠανεπιστήμιοΠειραιώς #ΠαρουσίασηΠρογραμμάτων #Εκπαίδευση #Καριέρα

Move and Act

Move and Act 500 500 Enabling Website e-Νable Greece

Το Move and Act είναι ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Erasmus+ KA2 που υποστηρίζει την ανάπτυξη sυγκεκριμένων ψηφιακών, δημιουργικών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων για τους νέους. Ο κύριος σκοπός αυτής της ανάπτυξης δεξιοτήτων είναι να βοηθήσει τους νέους να διαμορφώσουν μια ευρωπαϊκή ταυτότητα, να αυξήσουν την απασχολησιμότητά τους, να υψώσουν τη φωνή τους και να αλληλεπιδράσουν με την τοπική, εθνική και ευρωπαϊκή.

Άμεσες ομάδες στόχοι:

 • Νέοι NEETs (μη ενταγμένοι στην εκπαίδευση, την απασχόληση ή την κατάρτιση)
 • Νέοι με αναπηρία
 • Νέοι μετανάστες
 • Νέοι που σχετίζονται με τις τέχνες, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες

Το έργο MOVE & ACT επικεντρώνεται στην εμπλοκή των νέων με αναπηρία, των μεταναστών ή των NEETs, καθώς θεωρούμε ότι αυτές είναι οι πιο ευάλωτες ομάδες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία και την οικονομική κρίση που έπληξε την τελευταία δεκαετία τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Έμμεσες ομάδες στόχοι:

 • Εργαζόμενοι σε θέματα νεολαίας / Εκπαιδευτές της κοινοπραξίας
 • Εργαζόμενοι/εκπαιδευτές νεολαίας οποιασδήποτε οργάνωσης που εργάζεται με τις άμεσες ομάδες-στόχους

Οι συνεργάτες του έργου

 • SPOŁECZNA AKADEMIA NAUK – Συντονιστής του έργου
 • Fundacja Instytut Re-Integracji Spolecznej IRIS
 • MYARTIST 
 • Social Hub
 • Associacio Programes Educatius Open Europe
 • ASSOCIAZIONE ERGON A FAVORE DEI SORDI
 • e-Nable Greece

Ο αριθμός έργου είναι: 2022-1-PL01-KA220-YOU-000086569

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα μας.

Διαθέσιμο τώρα το 3ο ενημερωτικό φυλλάδιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ENTER με πληροφορίες για το λογότυπο, τους στόχους και τα αποτελέσματα του έργου που αφορά νέους 18 με 30 ετών και έχει ως κύριο στόχο την ενίσχυση των επιχειρηματικών δεξιοτήτων για τη διευκόλυνση της απασχόλησης των νέων NEET (είναι τα άτομα που ούτε απασχολούνται ούτε παρακολουθούν κάποια εκπαίδευση ή κατάρτιση).

Διαθέσιμο τώρα το 3ο ενημερωτικό φυλλάδιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ENTER με πληροφορίες για το λογότυπο, τους στόχους και τα αποτελέσματα του έργου που αφορά νέους 18 με 30 ετών και έχει ως κύριο στόχο την ενίσχυση των επιχειρηματικών δεξιοτήτων για τη διευκόλυνση της απασχόλησης των νέων NEET (είναι τα άτομα που ούτε απασχολούνται ούτε παρακολουθούν κάποια εκπαίδευση ή κατάρτιση). 150 150 Enabling Website e-Νable Greece
Μετάβαση στο περιεχόμενο